Historie

TeamGym gymnastik er en gren af konkurrencegymnastikken, hvor man blander det yndefulde rytmiske med de kraftfulde spring. Det er en holdsport, og et hold består af 6-10 gymnaster. Alle gymnaster skal deltage i rytmeserien, men kun 6 gymnaster skal springe i hver af de to spring discipliner. Længden af rytmeserien varierer mellem de forskellige rækker, men der skal i alle rækker springes tre omgange på henholdsvis fiberbane og trampet. På fiberbanen er der krav om, at der skal springes en forlæns og en baglæns omgang, den tredje er valgfri. På trampet er der krav om, at mindst en omgang skal være over redskab (pegasus), en omgang uden redskab, fx med skruer og/eller dobbeltroterende spring. Der konkurreres i aldersrelaterede rækker (Nano, Micro, Mini, Junior og Senior) og på flere niveau (Liga, Danmarks-serien, Talent- og Aspirantrækken (begynderrækken).

TeamGym Bellinge udspringer oprindeligt fra de Spring- og Rytme gymnastikhold, som blev startet i Bellinge Gymnasterne tilbage i 1986. Der blev gennem årene i foreningen primært satset på pige/dame konkurrencegymnastik på højt niveau, med deltagelse ved både nationale og internationale konkurrencer. Holdene har gennem tiderne høstet medaljer og vundet danske mesterskaber for både mini-, junior-, ynglinge- og seniorhold samt leveret en række gymnaster og instruktører til de danske TeamGym landshold.

TeamGym Bellinge har frem til 10.12.2019 været en underafdeling af Bellinge Gymnasterne, men valgte denne dato at fortsætte som en selvstændig forening, dog fortsat med tilknytning til byen Bellinge, som er en forstad til Odense.

TeamGym Bellinge har tæt på 200 medlemmer, fordelt på 11 hold på alle alderstrin samt godt 40 instruktører.